Dissekere resultatopgørelsen

Vide resultatopgørelsen virkelig godt er afgørende for din investering succes. Resultatopgørelsen er afgørende betydning for dagsværdien af en fælles bestand. Hvorfor? Fordi jeg mener, at dagsværdien af investeringer, bestemmes af det afkast, det kan generere for en given pris. Hvis en fælles lager er handel på $ 100, og det tjener $ 4 årligt, så giver det 4%. Hvis en treasury bond giver 5% lige nu, der ønsker at købe en stamaktier, som udbytter kun 4%? For at være ærlig, er der sandsynligvis nogle investorer derude hvem vil købe aktier for enhver pris. Men denne type investering er sjældent rentabelt.
Analysere resultatopgørelsen vil fortælle os, hvor meget overskud, en virksomhed kan tjene. Dette vil til gengæld fortælle os, hvor stor en procentdel tilbage vi kan forvente. Så uden videre, lad os gå gennem komponenter af en typisk resultatopgørelsen.
Indtægter. Også kaldet salg, er omsætning livsnerven i en virksomhed. For at tjene penge, har en virksomhed at sælge. For detailvirksomheder som Walmart nødt du til at sælge varer på butikker. For servicevirksomheder som H & R Block har det til at sælge sin ekspertise til at beskatte filers.
Udgifterne til indtægter. Kaldes også omkostningerne af god sælges, er udgifter indtægter den direkte omkostning for at give en bestemt vare eller tjenesteydelse til kunder. F.eks er omkostningerne ved sælger man kan sodavand på Walmart pris det købte sodavand fra producenter.
Bruttoavance. Dette er forskellen mellem prisen på vare eller tjenesteydelse, som en virksomhed sælger og omkostninger at bestemt vare eller tjenesteydelse. Med andre ord, det er mærket op, som en virksomhed pålægge sine kunder. For eksempel, hvis Walmart sælger en dåse sodavand for $ 1,00 mens koster det $ 0,60 fra producenten, så bruttofortjeneste i Walmart for at sælge der kan sodavand er $ 0,40. Når bruttofortjeneste udtrykkes på sigt af procent, er det kaldet Bruttofortjenestemargin. I dette tilfælde er Bruttofortjenestemargin i Walmart ($0,40 / $ 1,00) x 100% = 40%.
Forskning & Development.This er omkostningerne ved at drive forskning for at give fremtidige indtægter eller udgifter forbedring. Uanset hvad, er det designet til at øge virksomhedens fremtidige overskud. For eksempel kan Walmart bruge visse dollars for at forbedre dens lagerstyring, hvilket igen vil reducere omkostningerne ved driften af sin forretning.
Sælger generelle & Administrative. Dette er en virkelig bred kategori. Dette er dybest set, de faste omkostninger ved at drive forretning. Marketing bekostning, er kontor leje, manager og CEOs løn inkluderet her. Så gøre afskrivninger bekostning. Dine oplysninger er afskrivningsudgifter udgiften afholdt hvert år for at købe en langsigtede aktiver såsom maskiner eller køretøjer. Amortisering udgift er udgiften afholdt for at opnå goodwill, som stammer fra erhverve selskaber over sin nettoformue. Når en virksomhed overvejer fyringer, er det denne pris, som de forsøger at reducere.
Driftsindtægter. Dette er forskellen mellem bruttoavanceprocent og driftsudgifter. Drift udgifter her er de samlede omkostninger til forskningsudvikling og salg af generelle & administrative. Driftsindtægter kan opfattes som indtægter som følge af virksomhedens primære forretningsaktiviteter.
Andre indtægter/udgifter. Dette er den indkomst optjent eller udgifter afholdt uden for virksomhedens forretningsaktiviteter. For eksempel, kapitalgevinster på salg af aktiver eller udgifter afholdt som følge af retssagen straffende skader.
Renteudgift. Dette er udgiften afholdt fra låntagning langfristede gæld. En virksomhed får yderligere midler ved at låne penge. Igen, har det til at betale renter på lånet. Denne interesse kaldes renteudgifter.
Indkomst før skat, indkomst skat bekostning. Når du tager ud alle de andre indtægt/udgift og interesse regning fra driftsindtægter, får du indkomst før skat. En rentabel virksomhed har til at betale skat af denne indkomst. Afgiften betales af virksomheden er fundet i resultatopgørelsen under kategori skatteomkostninger.
Nettoindkomst. Dette er vores endelige destination. Dette er grunden til hvorfor vi går gennem alle komponenterne i en resultatopgørelse. Også kendt som nettooverskud, er nettoindkomst hvad et firma tjener på en bestemt tidsramme. Fra nu af, kan du derefter beregne dagsværdien af virksomheden. Det give mindre end 4% treasury bond, der anses for sikkert tilflugtssted? Hvis ja, skal fælles lager absolut sælges eller undgås.
Bemærk, at enkelte virksomheder har forskellige måder at præsentere deres resultatopgørelser. Men de fleste virksomheder præsentere dem svarer til ovennævnte kriterier. Hvis nogle virksomheder giver en helt forskellige måder at præsentere deres finansielle resultater, er det bedst at stille dem spørgsmål eller undgå fælles lager overhovedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.